90 Χρόνια πριν… 16–4–1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπη Εκδοση. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Η Δωδεκανησιακή Νεολαία λαβούσα γνώσιν των αιματηρών γεγονότων που επροκάλεσεν η φασιστική διοίκησις εν Ρόδω και του αδίκου σκοτωμού αθώων συμπατριωτών της, διαμαρτύρεται με όλην την δύναμιν της ψυχής της κατά των απανθρώπων τυραννικών και δολοφονικών μέτρων του φασισμού εις τα Δωδεκάνησα και καλεί τους συμπατριώτας της Δωδεκανησίους την προσεχή Κυριακήν 22 τρέχοντος εις πάνδημον συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διά τα εγκληματικά αποτρόπαια και φρικιαστικά μέσα τα οποία η πέραν του Ανδρία φασιστική μαύρη την ψυχήν και τα υποκάμισα Ιταλία επιβάλλει εις τον πολιτισμένον λαόν της ελληνικωτάτης από αιώνων Δωδεκανήσου».

ΛΥΣΣΩΔΗΣ: Ο πρόεδρος Ρούσβελτ, παντοδύναμος μέχρι στιγμής, ο σχεδόν δικτάτωρ, ο οποίος με ένα νεύμα θα ημπορούσε να επιτύχει την εκτέλεσιν της θελήσεώς του, οιαδήποτε και αν ήτο, αντιμετωπίζει ήδη από τινος χρόνου την λυσσώδη αντιπολίτευσιν του Κογκρέσσου. Παρά την επιμονήν του, τα δύο τρίτα των αντιπροσώπων της χώρας έλαβον την απόφασιν να καταργήσουν τα περισσότερα οικονομικά μέτρα τα οποία είχον εγκριθή τω 1933. […] Ούτω, ολίγους μόλις μήνας μετά τας εκλογάς οι Αμερικανοί νομοθέται ηθέλησαν να αποδείξουν εις τους εκλογείς των ότι διετήρησαν πλήρως την ανεξαρτησίαν των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή