90 Χρόνια πριν… 23-4-1934

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίωμα

Ο παγγερμανισμός θέλει να κυριαρχήση όχι μόνον εις πάσαν γην όπου ευρίσκονται Γερμανοί, αλλά και επί των χωρών αι οποίαι κρίνονται αναγκαίαι διά την ευημερίαν του γερμανικού λαού. Μοιραίος εις το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται ο πόλεμος. Ο Χίτλερ γράφει: «Oταν τα όρια του Ράιχ θα περιλάβουν όλους τους Γερμανούς, εάν δυσχεραίνεται η διατροφή του, από την ανάγκην του λαού θα αναπηδήση το ηθικόν δικαίωμα να προσαρτήση ξένας γαίας».

Δεσμοί

Προ της αναχωρήσεώς του, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κ. Μουσάνωφ ομιλών προς δημοσιογράφους εξέφρασε την ευγνωμοσύνην του διά την φιλοξενίαν ης έτυχεν εν Βερολίνω, ωμίλησε δε και μετά πολλής εκτιμήσεως διά την αναδιοργάνωσιν της Γερμανίας. Εκ της επισκέψεως, είπε, συνήγαγε νέας αποδείξεις ότι η Βουλγαρία και η Γερμανία συνδέονται διά πατροπαραδότων και αδιαταράκτων δεσμών φιλίας.

Κρίσιμος

Αγγέλλεται εκ Μαδρίτης ότι τα καφενεία, τα εστιατόρια, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι εκλείσθησαν συνεπεία 24ώρου γενικής απεργίας την οποίαν εκήρυξαν αιφνιδίως από της νυκτός οι σοσιαλισταί και οι συνδικαλισταί προς διαμαρτυρίαν κατά της κυβερνήσεως, διότι φρονούν ότι τα τελευταία μέτρα είνε αντίθετα προς τους σκοπούς τους οποίους επεδίωξεν η προ τριετίας επικρατήσασα επανάστασις. Η κατάστασις κρίνεται ως εξαιρετικώς κρίσιμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή