90 Χρόνια πριν… 27-4-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασκητισμός

Οι Τούρκοι, μετά την κατάργησιν των χαρεμιών και του θεσμού της πολυγαμίας, απεφάσισαν ως φαίνεται να το ρίξουν εις τον ασκητισμόν. Αυτό απεκάλυψεν εσχάτως η στατιστική. Οι γάμοι καθ’ όλην την ∆ημοκρατίαν από ημέρας εις ημέραν ελαττώνονται και αι χειραφετηθείσαι από την εξουσίαν του ανθρώπου και κυρίου των χανούμισσαι ήρχισαν να ευρίσκουν την διαρρυθμισθείσαν κατόπιν των νέων ηθών κατάστασιν όχι και τόσον ευχάριστον. Οι αυθένται των από τρεις, δέκα και είκοσι γυναίκας που ελάμβανον ως συζύγους, δεν αποφασίζουν σήμερον να νυμφευθούν ούτε μίαν και προτιμούν τον άγαμον βίον των εργένηδων.

Εξηνεμίσθησαν

Το υπουργείον των Οικονομικών [της Γαλλίας] δι’ ανακοινωθέντος του γνωρίζει ότι εκ των κεφαλαίων της Σοσιαλιστικής Τραπέζης «Συνεταιριστική Εργατών» εξηνεμίσθησαν 345.000.000 φράγκα. […] Τα περισσότερα κεφάλαια απωλέσθησαν εις την επιχορήγησιν αεροπορικών εταιριών, την ίδρυσιν κινηματογραφικών επιχειρήσεων και την επιχορήγησιν σοσιαλιστών πολιτικών.

Σύλληψη

Συνελήφθη ο γνωστός σωματέμπορος Σταμ. Ξανθόπουλος διότι απήγαγε προ τριετίας την 18έτιδα Αντουανέταν Αμπαταγγέλου την οποίαν εκακοποίησεν. Ακολούθως την επώλησεν εις ένα διαφθορείον και πληροφορηθείς ότι η μητέρα της την ανεζήτει, έγραψεν εις αυτήν επιστολήν ότι η κόρη της απέθανεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή