90 Χρόνια πριν… 10-5-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμια

«Ο κόσμος άγεται προς δύο κατευθύνσεις. Η μία τον φέρει προς τα οπίσω, η άλλη τον ωθεί εμπρός. Το μέγα έργον το οποίον τίθεται προς πραγματοποίησιν είνε η συμφωνία, η συνεργασία, η καλή θέλησις όλων, διά να αποφευχθή η καταστροφή. Η πλέον ενδιαφέρουσα προσπάθεια προς την κατεύθυνσιν αυτήν, το μεγαλύτερον πείραμα διά την συμφιλίωσιν των δύο αυτών δυνάμεων και υπερπήδησιν της κρίσεως άνευ επαναστάσεως είνε η σημερινή προσπάθεια της Αμερικής. Εάν η Ν.Ρ.Α. [Νόμος Οικονομικής Ανόρθωσις] επιτύχη, εάν με έναν ειρηνικόν συμβιβασμόν όλων των συμφερόντων αποκατασταθή νέα τάξις, χωρίς να χρησιμοποιηθή η βία, η σημασία του πειράματος θα υπερβή τα όρια των Ηνωμένων Πολιτειών και θα γίνη παγκοσμία» (Βόρις Γ΄, βασιλιάς της Βουλγαρίας).

Συμπλοκές

Θεσσαλονίκη – Η χθεσινή ημέρα διέρρευσεν εν μέσω συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ των απεργών οικοδόμων και των αστυνομικών. Οι απεργοί επετίθεντο κατά απεργοσπαστών λιθοβολούντες αυτούς. […] Τμήμα εφίππου χωροφυλακής απεμάκρυνε τους απεργούς, τραυματίσαν ελαφρώς εις την κεφαλήν δι’ υποκοπάνου έναν ονόματι Καβάσσην. Το απόγευμα εδικάσθησαν υπό του αυτοφώρου οι συλληφθέντες και κατεδικάσθησαν εις φυλάκισιν μέχρι 40 ημερών έκαστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT