90 Χρόνια πριν… 25-5-1934

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σπορ»

Μεταξύ των διαφόρων «σπορ» διά τα οποία οι Αγγλοι τρέφουν ιδιαιτέραν αδυναμίαν, η συντήρησις περιστερεώνων ημπορεί να καταταχθή μεταξύ των πλέον διαδεδομένων. Εις την Αγγλίαν υπάρχουν όχι ολιγώτεροι των 300.000 φίλων του «σπορ» τούτου. Κάθε καλοκαίρι, μάλιστα, οργανούνται διαγωνισμοί ταχύτητος περιστερών αι οποίαι ανήκουν εις πρόσωπα όλων εν γένει των κοινωνικών τάξεων.

Αμειλίκτως

Εις την Γερμανίαν ήρχισαν να επιβάλλουν ειδικά μέτρα διά να προλάβουν ενδεχομένην ανασυγκρότησιν αντιπολιτευτικού ρεύματος. Η ∆ιεύθυνσις προπαγάνδας ανεκοίνωσε ότι εφεξής απαγορεύονται αυστηρώς αι επικρίσεις ή η συγκαλυμμένη πολεμική, οι δε παραβάται θα θεωρούνται εχθροί του καθεστώτος. Ολαι αι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και ενέργειαι πρέπει να είνε συντονισμέναι εις το χιτλερικό πρόγραμμα, οιαδήποτε δε αντιπολιτευτική τάσις θα πατάσσεται αμειλίκτως.

Συγκρούσεις

Τηλεγραφούν εκ Τολέδου του Οχάιο ότι αι ταραχαί αι οποίαι ήρχισαν χθες την νύκτα απέληξαν σήμερον το απόγευμα εις αιματοχυσίαν όταν η εθνοφρουρά, ήτις ανέλαβε την τήρησιν της τάξεως εκ των χειρών της αστυνομίας, ηναγκάσθη να πυροβολήση κατά συγκεντρώσεων απεργών φονεύσασα τρεις και τραυματίσασα σοβαρώς πολλούς άλλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT