Πανεύκολο παγωτό λεμόνι (gelato al limone)

Πανεύκολο παγωτό λεμόνι (gelato al limone)

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: 6 / Προετοιμασία: 15' / Χρόνος: 20'

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε στο σπίτι μας αυθεντικό gelato.

Υλικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 450 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 130 γρ. χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρουν μία βράση. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.

Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ (προτιμότερο ανοξείδωτο, για να παγώνει γρηγορότερα), ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Κλείνουμε με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει. Βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με το σύρμα, για να διαλύσουμε τους κρυστάλλους πάγου και να δώσουμε καλύτερη υφή στο παγωτό.

Σκεπάζουμε και καταψύχουμε για άλλα 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.

Διατηρούμε το παγωτό στην κατάψυξη.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή