Πάστα με μελιτζάνες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 10' / Χρόνος: 20'

 

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου (ή μαϊντανού, αν δεν βρίσκουμε τα άλλα δύο), ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και μετά σε μικρούς κύβους, τους οποίους αλατίζουμε και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Έτσι δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.

Ξεπλένουμε τους κύβους της μελιτζάνας, τους βάζουμε σε μια πετσέτα και τους πιέζουμε ώστε να στραγγίξουν καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τους τηγανίζουμε.

Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα σπαγκέτι, αλατοπίπερο και το φρέσκο μυρωδικό. Κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα και σερβίρουμε αμέσως.

Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα ή φέτα, τριμμένη με το χέρι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή