ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στρούντελ μήλου

stroyntel-miloy-2339159

Μέτριας Δυσκολίας  / Μερίδες: 2 στρούντελ / Προετοιμασία: 50' / Χρόνος: 30'

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 8 μήλα διαφορετικών ποικιλιών
  • 2/3 κούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική (ή λευκή)
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροσπασμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 5-6 πτι μπερ αλεσμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα καρύδια, την κανέλα και τις σταφίδες.

Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας, το αλείφουμε με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με ελάχιστο τριμμένο μπισκότο.

Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνουμε. Στρώνουμε από πάνω το τρίτο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αδειάζουμε τη μισή από τη γέμιση.

Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, από τη μακριά πλευρά των φύλλων, φροντίζοντας να μην φύγει από μέσα η γέμιση.

Αλείφουμε την επιφάνεια του στρούντελ με βούτυρο και το χαράζουμε με μαχαίρι για να βγαίνει η υγρασία (μικρές μαχαιριές).

Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο στρούντελ. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr