Ζουμερή μανταρινόπιτα με σιρόπι

Ζουμερή μανταρινόπιτα με σιρόπι

Αυτή τη μανταρινόπιτα την κόβεις και τρέχουν τα σιρόπια. Φτιάχνεται εύκολα, χωρίς αλεύρι, μόνο με φύλλο κρούστας, και μοσχοβολάει υπέροχα.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη μανταρινόπιτα την κόβεις και τρέχουν τα σιρόπια. Φτιάχνεται εύκολα, χωρίς αλεύρι, μόνο με φύλλο κρούστας, και μοσχοβολάει υπέροχα.

Υλικά

  •  4 αυγά
  •  1 κούπα ζάχαρη
  •  1 κούπα σπορέλαιο + λίγο, για το πυρέξ
  •  200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  •  3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  ξύσμα από 5 μανταρίνια μεσαίου μεγέθους, ακέρωτα
  •  1/2 πακέτο φύλλο κρούστας, κατεψυγμένο
  •  λίγο αλεύρι για το πυρέξ

Σιρόπι

  •  2 κούπες ζάχαρη
  •  1½ κούπα χυμός μανταρινιού
  •  1 κούπα νερό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μανταρινόπιτα με σιρόπι, βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
  2. Χτυπάμε για 8-10 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  6. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  7. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το κατεψυγμένο φύλλο.
  8. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
  9. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ 38×26 εκ.
  10. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  11. Ψήνουμε τη μανταρινόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  12. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
  13. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
  14. Αποσύρουμε και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
  15. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι.
  16. Αφήνουμε τη μανταρινόπιτα να κρυώσει και να σιροπιαστεί καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες, πριν την κόψουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή