H εναλλακτική Waldorf

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κλασική αμερικανική μηλοσαλάτα, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1893 στο ξενοδοχείο «Waldorf Astoria», σε μια διαφορετική, πιο ελληνική εκδοχή.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους περίπου 2 εκ.
  • 2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 εκ.
  • 1 μέτρια σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους περίπου 2 εκ.
  • 1 μάτσο ρόκα, καλά πλυμένη και χοντροκομμένη
  • 1 σαλάτα (ή ένα μικρό τρυφερό μαρούλι), καλά πλυμένη και χοντροκομμένη
  • 40 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος Λευκάδος, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα με τα καρύδια και τη μαγιονέζα.

Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε τη σελινόριζα με τα σαλατικά και αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε και το μείγμα φρούτων – μαγιονέζας και ανακατεύουμε απαλά, να αναμειχθούν.

Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το σαλάμι και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή