O Παναγιώτης Μενάρδος μας ετοιμάζει φαγκρί στον φούρνο με αρωματική σαλάτα βραστών λαχανικών

O Παναγιώτης Μενάρδος μας ετοιμάζει φαγκρί στον φούρνο με αρωματική σαλάτα βραστών λαχανικών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: για 4 μερίδες / Προετοιμασία: 30΄/ Χρόνος: 50΄

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα ο σεφ Παναγιώτης Μενάρδος μας ετοιμάζει φαγκρί στον φούρνο με αρωματική σαλάτα βραστών λαχανικών.

* Ο Παναγιώτης Μενάρδος είναι σεφ στο M-Eating της Μυκόνου.

Υλικά

  • 1 φαγκρί, γύρω στα 2 κιλά, καθαρισμένο
  • 500 γρ. παντζάρια
  • 300 γρ. πατάτες
  • 1 μεγάλο μπρόκολο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βάζουμε το ψάρι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Κάνουμε δύο μικρές τομές εκατέρωθεν κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης του ψαριού, πίσω από το πλαϊνό πτερύγιό του. Επειδή το ψάρι είναι μεγάλο και χοντρό, το βοηθάμε έτσι να ψηθεί γρηγορότερα και πιο ομοιόμορφα.

Αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα κι έξω το ψάρι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου μισή ώρα – ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο χρόνο αναλόγως με το μέγεθός του.

Πλένουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ως το κέντρο. Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να χλιαρύνουν και τα ξεφλουδίζουμε με τα χέρια. Τα κόβουμε σε μεγάλα καρεδάκια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε όπως τα παντζάρια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε το μπρόκολο σε φούντες, το πλένουμε και το βράζουμε για 1-2 λεπτά.

Στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα βαθύ μπολ. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ. Βάζουμε μέσα και χτυπάμε πολύ καλά τον βασιλικό με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά την ώρα που είναι να τα σερβίρουμε. Αναμειγνύουμε καλά και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι.

Στο ποτήρι μας: Μια Σαντορίνη ιδανικά από τον περσινό τρύγο, ένα οποιοδήποτε νησιώτικο Ασύρτικο, ένα Chardonnay χωρίς βαρέλι ή μια καλή Ρετσίνα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή