Πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια

Πένες με ξινοτύρι, πιπεριές και σόγια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄/ Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. πένες
  • 4 πιπεριές κέρατο πράσινες, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια   
  • 60 ml σάλτσα σόγιας
  • 15 ml βαλσάμικο
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. ξινοτύρι της αρεσκείας μας (επιλέγουμε κάποιο μαλακό λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, με υπόξινη γεύση, όπως ξινομυζήθρα, γαλοτύρι, τσαλαφούτι, κατίκι κ.ά.), θρυμματισμένο με τα χέρια
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό) + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές μαζί με τα δύο είδη μπούκοβου και αλατοπίπερο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε τη σόγια, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μισό ξινοτύρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Αραιώνουμε τη σάλτσα με όσο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά. Σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγο έξτρα θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή