Πως θα θέλατε το σαπούνι σας; Με πρόβειο ή με κατσικίσιο γάλα;

Πως θα θέλατε το σαπούνι σας; Με πρόβειο ή με κατσικίσιο γάλα;

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράγονται σε μικρές παρτίδες σε ένα λιλιπούτειο εργαστήρι στη Χώρα της Τήνου. Φτιαγμένα με τα καλύτερα, βρώσιμα υλικά, αυτά τα σαπούνια σου ‘ρχεται να τα φας.

Η Γεωργία Ζήλου δημιούργησε το Enakaro το χαριτωμένο εργαστήριό της στην Τήνο, και χρησιμοποιώντας φυσικές πρώτες ύλες, μας δίνει ένα κάρο μοσχοβολιστές επιλογές. Η αγάπη της προς τη φύση, ο ενθουσιασμός της με τα βότανα, αλλά και η δημιουργικότητα της ήταν τα βασικά συστατικά που χρειάστηκε για να μπορέσει να δημιουργήσει το Ena Karo.

Στο εργαστήρι της θα βρούμε πολλές και διαφορετικές επιλογές από σαπούνια τονωτικά και θρεπτικά, που βοηθούν στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Το πάντρεμα βοτάνων, όπως χαμομήλι, λεβάντα, μαντζουράνα, τσάι από τσουκνίδες και δυόσμο, σε συνδυασμό με περγαμόντο, μελισσοκέρι, ελαιόλαδο και βουτύρο καριτέ τα κάνει μοναδικά. Οι επιλογές πολλές και οι συνδυασμοί άλλοι τόσοι. Τα αγαπημένα μου είναι τα σαπούνια felt που είναι φτιαγμένα από πρόβειο μαλλί και μαλλί από τις φυλές Merinos και Wonder, με την τεχνική του πιλήματος – κατασκευή υφάσματος από πρόβειο μαλλί. Είναι ότι πρέπει για απολέπιση προσώπου ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πως θα θέλατε το σαπούνι σας; Με πρόβειο ή με κατσικίσιο γάλα;-1

To αγαπημένο της φίλης μου της Χριστίνας είναι το Mpee. Αυτό είναι σαπούνι με κατσικίσιο γάλα, λάδι αβοκάντο και βούτυρο κακάο. Ειδικά το κατσικίσιο γάλα, λόγω της περιεκτικότητας του σε οξέα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ευεργετεί το ξηρό και κατεστραμμένο δέρμα και ενισχύει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ενώ τα υπόλοιπα συστατικά διαθέτουν ενυδατικές ιδιότητες. Στο κατάστημα της Γεωργίας, βρίσκουμε και υπέροχα αξεσουάρ, όπως πετσέτες, βούρτσες, αρωματικά, και φυσικά σφουγγάρια. Τελευταίες τις δημιουργίες είναι τα αρωματικά λάδια σώματος με αιθέρια έλαια, λάδι argan και jojoba. Ειδικά το Herby με δυόσμο και νεράντζι, είναι ακαταμάχητο. 

EnaKaro: Αγίας Παρασκευής 13, Τήνος, Τ/22834-00.027

Εκτός από το κατάστημά τους στην Τήνο, βρίσκουμε τα σαπούνια σε αρκετά καταστήματα.

Ενδεικτικά: Flaneur (Φλέσσα 1, Πλάκα, Αθήνα, Τ/210-32.26.900), KB (Βίκτωρος Ουγκώ 1, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, Τ/2311-26.90.09), Vassaltis Vineyards (Περιφερειακή οδός Βουρβούλος- Οία, Βουρβούλος, Σαντορίνη, Τ/22860-22.211), Riza Greek Experience store (Παπαβασιλείου, Χώρα, Νάξος, Τ/22854-00.070)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή