Τα γενέθλια της κυρίας Μαϊμούς: Σοκολατένια τούρτα με μπανάνες

Τα γενέθλια της κυρίας Μαϊμούς: Σοκολατένια τούρτα με μπανάνες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Μερίδες: 8 / Προετοιμασία: 40'

Υλικά

Βάση

  • 2 παντεσπάνια έτοιμα, σοκολατένια ή λευκά

Γέμιση

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. γάλα χλιαρό
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 μπανάνες μικρές

Σιρόπι

  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ

Διαδικασία

Ξεκινάμε από το σιρόπι: Βράζουμε για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Βρέχουμε τα παντεσπάνια περνώντας τα ελαφρά με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την ενσωματώνουμε στο κρύο μείγμα κουβερτούρας ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε τη σοκολατένια κρέμα στο ψυγείο να σταθεί για 40 λεπτά.

Συναρμολόγηση: Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα. Κόβουμε 2 από τις μπανάνες σε ροδέλες. Τις στρώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.

Απλώνουμε από πάνω μία στρώση σοκολατένιας κρέμας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Κόβουμε τις άλλες 2 μπανάνες σε ροδέλες. Τις στρώνουμε πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα.

Δεν ισιώνουμε την επιφάνειά της, αλλά με ένα πιρούνι σχηματίζουμε κυματισμούς. Ιδανικά, κρυώνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες προτού την κόψουμε.

Μυστικό: Μπορούμε να διακοσμήσουμε και την επιφάνεια με λίγες ροδέλες μπανάνες

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή