ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Γαστρονόμος: 12 συνταγές για αλμυρές και γλυκιές τάρτες

Εντυπωσιακές, δελεαστικές, γλυκές και αλμυρές συνταγές τάρτας…γιατί όλα έχουν καλύτερη γεύση με μια ζύμη βουτύρου!

gastronomos-12-syntages-gia-almyres-kai-glykies-tartes-561592417

Εντυπωσιακές, δελεαστικές, γλυκές και αλμυρές συνταγές τάρτας…γιατί όλα έχουν καλύτερη γεύση με μια ζύμη βουτύρου!

Ζύμη μπριζέ ή σαμπλέ;

Μπριζέ: απλή, ελαφριά και τραγανή

Η ζύμη μπριζέ αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε όποια άλλη ζύμη θέλουμε. Έχει τραγανή και ταυτόχρονα αφράτη υφή, είναι εύθρυπτη και άγλυκη. Είναι εξαιρετικά εύκολη και απλή: τα δύο βασικά συστατικά της είναι το αλεύρι και το βούτυρο και σχεδόν πάντα η αναλογία είναι 1 μέρος βούτυρο και 2 μέρη αλεύρι. Η ζύμη νοστιμίζει με ελάχιστο αλάτι και τα υλικά ενώνονται με ελάχιστο υγρό.

Διαβάστε όλες τις συνταγές στο gastronomos.gr