Γαστρονόμος: 12 συνταγές για αλμυρές και γλυκιές τάρτες

Γαστρονόμος: 12 συνταγές για αλμυρές και γλυκιές τάρτες

Εντυπωσιακές, δελεαστικές, γλυκές και αλμυρές συνταγές τάρτας…γιατί όλα έχουν καλύτερη γεύση με μια ζύμη βουτύρου!

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακές, δελεαστικές, γλυκές και αλμυρές συνταγές τάρτας…γιατί όλα έχουν καλύτερη γεύση με μια ζύμη βουτύρου!

Ζύμη μπριζέ ή σαμπλέ;

Μπριζέ: απλή, ελαφριά και τραγανή

Η ζύμη μπριζέ αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε όποια άλλη ζύμη θέλουμε. Έχει τραγανή και ταυτόχρονα αφράτη υφή, είναι εύθρυπτη και άγλυκη. Είναι εξαιρετικά εύκολη και απλή: τα δύο βασικά συστατικά της είναι το αλεύρι και το βούτυρο και σχεδόν πάντα η αναλογία είναι 1 μέρος βούτυρο και 2 μέρη αλεύρι. Η ζύμη νοστιμίζει με ελάχιστο αλάτι και τα υλικά ενώνονται με ελάχιστο υγρό.

Διαβάστε όλες τις συνταγές στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή