Γαστρονόμος: 10 προτάσεις για οικονομική ψαροφαγία στην Αθήνα

Γαστρονόμος: 10 προτάσεις για οικονομική ψαροφαγία στην Αθήνα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι αλήθεια πως η ψαροφαγία δεν είναι και το πιο φτηνό «σπορ», αλλά δεν χρειάζεται να βγαίνουμε εκτός προϋπολογισμού κάθε φορά που λιγουρευόμαστε τα καλά της θάλασσας. Μετά από βόλτες και δοκιμές -συν αρκετές μπίρες και ούζα- σας παρουσιάζουμε μερικές από τις αγαπημένες μας budget friendly ψαροταβέρνες. Εδώ θα βρείτε ψάρια και θαλασσινά ημέρας, που έρχονται στο τραπέζι σας ψημένα ή τηγανισμένα με μαστοριά. 

Ουζερί του Λάκη

Κάποτε θα το αποκαλούσαμε «κρυμμένο», αλλά πλέον καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλεφώνημα πριν βάλετε πλώρη για τη Βικτώρια – ειδικά Σάββατο με ήλιο. Θα περάστε πρώτα από τη βιτρίνα με τον πάγο να δείτε τι ψάρια και θαλασσινά έχουν έρθει από την Κύμη και μετά θα παραγγείλετε. Διαθέτουν από σαρδέλες και καλαμάρια μέχρι μπαρμπούνια, σκάρους και σφυρίδες. Το τηγάνι είναι δυνατό και βγάζει εξαίρετα, χρυσαφένια μεζεδάκια, ενώ και η σχάρα δεν πάει πίσω. Στα «απαραίτητα» συστήνουμε το αχνιστό σαλάχι με μπόλικο ροζ πιπέρι και καυτερή πιπεριά, που τραβιέται με το ούζο.

Ελπίδος 16, Πλ. Βικτωρίας, Τ/210-82.13.776

Ψαροκαστέλα

Ο γιος σερβίρει, η μητέρα μαγειρεύει και ο μπαμπάς προμηθεύεται την πρώτη ύλη κάθε πρωί από την αγορά του Πειραιά. Οικογενειακή υπόθεση η Ψαροκαστέλα, μια ψαροταβέρνα-καπηλειό κρυμμένη σε ένα στενό στο ισόγειο μιας διώροφης κατοικίας. Από τα λίγα τραπεζάκια που έχουν απλώσει έξω στο δρόμο, καταλαβαίνεις πως έφτασες στον προορισμό σου. Ρωτήστε για τα ψάρια της ημέρας και ζητήστε τη σπεσιαλιτέ της μαγείρισσας: γαρίδες σε πιπεράτη σάλτσα. 

Σκρα 19, Πειραιάς, Τ/210-42.22.237

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή