Η βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη καλλιεργεί με δικούς της σπόρους

Η βιοκαλλιεργήτρια Δήμητρα Τσακίρη καλλιεργεί με δικούς της σπόρους

Στην ακροθαλασσιά στο Κυβέρι Αργολίδας, απέναντι από το Ναύπλιο καλλιεργεί η Δήμητρα Τσακίρη βιολογικά φραπονέραντζα, βιοδυναμικά μαρούλια και ολόγλυκες φράουλες

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεαρή, δραστήρια, μια ιδιαίτερη περίπτωση βιοκαλλιεργήτριας, η Δήμητρα Τσακίρη είναι αγρότισσα πρώτης γενιάς και απόφοιτος, το 2004, της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων του Μεσολογγίου. Καλλιεργεί 80 στρέμματα γης πιστοποιημένα βιολογικά από την Bio Hellas, εκ των οποίων τα 50 είναι ιδιόκτητα, στο Κυβέρι Αργολίδας, απέναντι από το Ναύπλιο, κοντά στην πηγή του Ανάβαλου, σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, παραθαλάσσια και αμφιθεατρικά. Καλλιέργειες ευνοημένες από το γλυκό κλίμα της περιοχής, τα άφθονα νερά από τα πολλά συγκοινωνούντα πηγάδια, τα πλούσια εδάφη με το κοκκινόχωμα, που κρατούν την υγρασία και είναι πλούσια σε κάλιο, και τέλος την εγγύτητα στη θάλασσα, υπεύθυνη για την πρωιμότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή