Νεαρή, δραστήρια, μια ιδιαίτερη περίπτωση βιοκαλλιεργήτριας, η Δήμητρα Τσακίρη είναι αγρότισσα πρώτης γενιάς και απόφοιτος, το 2004, της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων του Μεσολογγίου. Καλλιεργεί 80 στρέμματα γης πιστοποιημένα βιολογικά από την Bio Hellas, εκ των οποίων τα 50 είναι ιδιόκτητα, στο Κυβέρι Αργολίδας, απέναντι από το Ναύπλιο, κοντά στην πηγή του Ανάβαλου, σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, παραθαλάσσια και αμφιθεατρικά. Καλλιέργειες ευνοημένες από το γλυκό κλίμα της περιοχής, τα άφθονα νερά από τα πολλά συγκοινωνούντα πηγάδια, τα πλούσια εδάφη με το κοκκινόχωμα, που κρατούν την υγρασία και είναι πλούσια σε κάλιο, και τέλος την εγγύτητα στη θάλασσα, υπεύθυνη για την πρωιμότητα.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr