Ευτυχώς έχουμε τις ταράτσες: 24 μαγαζιά για δροσερή έξοδο στην Αθήνα

Ευτυχώς έχουμε τις ταράτσες: 24 μαγαζιά για δροσερή έξοδο στην Αθήνα

Βγαίνουμε για φαγητό και ποτό με θέα τον αθηναϊκό ουρανό. Με λίγη τύχη θα φυσάει και λίγο δροσερό αεράκι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Retiré@Ergon: Στον τελευταίο όροφο του foodie ξενοδοχείου

Στον τελευταίο όροφο του Ergon House, του foodie ξενοδοχείου που έχει το δικό του μπακάλικο, κρεοπωλείο, μανάβικο και εστιατόριο με ελληνική κουζίνα, βρίσκεται το Retiré. Γοητευτική θέα στην Ακρόπολη, χαλίκι στο πάτωμα, κρεμαστα φώτα, αναπαυτικές ψάθινες καρέκλες, πουφ και μια μονίμως παρκαρισμένη λευκή καντίνα συνθέτουν το σκηνικό. Είναι από τις ταράτσες της πόλης που καταφέρνει να διατηρεί μια σχετική αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης – βοηθάει σ΄αυτό η διάταξη των καθισμάτων. Από φαγητό θα βρείτε πλατό με αξιόλογα τυριά και αλλαντικά αλλά και χειροποίητα πεϊνιρλί που ψήνονται στο εστιατόριο του ισογείου. Ανάμεσά τους το πεϊνιρλί λαχματζούν με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, κασέρι και κρέμα γιαουρτιού, το πεϊνιρλί καρμπονάρα με τυρί κρέμα, γραβιέρα, αυγό και καπνιστό χοιρινό Δράμας αλλά και δημοφιλείς vegan εκδοχές. Μέσα στις επόμενες μέρες στην ταράτσα ξεκινά και το γαστρονομικό pop up με το όνομα Balboa που θα περιλαμβάνει street food προτάσεις από τον σεφ Οδυσσέα Μπόγιογλου. Η ομάδα των Clumsies υπογράφει τα κοκτέιλ που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: κλασικά on tap και signature. Από τις κάνουλες ρέει μεταξύ άλλων ένα νόστιμο καλοκαιρινό Negroni με φρούτο του πάθους. Γ.Π.

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Τ/ 210-0109090

Τhe Foundry Rooftop Garden: σαν σε παλιά αθηναϊκή αυλή

Παίρνεις το ασανσέρ και μετά… παίρνεις ανάσα. Στην μικρή ταράτσα του καλαίσθητου μπουτίκ ξενοδοχείου στου Ψυρρή, που θυμίζει αυλή παλιού αθηναϊκού σπιτιού, χαζεύεις την Ακρόπολη, το Αστεροσκοπείο, το Γκάζι, καθισμένος ανάμεσα σε ελιές, ροδιές, άγριες τριανταφυλλιές, ρυγχόσπερμα, δεντρολίβανα, λεβάντες κι αμπέλια που σκαρφαλώνουν στις μεταλλικές πέργκολες. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα καινούργια κοκτέιλ της Αναστασίας Τριανταφυλλίδη που είναι εμπνευσμένα από το ελληνικό δωδεκάθεο –ο «Ήφαιστος» έχει πικάντικη τεκίλα με κολοκυθάκι και ντομάτα, στην «Αφροδίτη» το ρούμι συναντά το κακάο και το βερίκοκο κι ο «Άρης» έχει μπέρμπον με κεράσι, μαύρη σοκολάτα και μπαχαρικά– ή να προτιμήσεις κάποιο από τα ελληνικά κρασιά και μπίρες που προτείνουν. Κι αν θέλεις να τσιμπήσεις κάτι, να διαλέξεις κάποιες από τις πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο δίπλα στο μπαρ: υπάρχει μια με παστό κρόκο αυγού και τραγανό μπέικον, που παραπέμπει στην καρμπονάρα, μια άλλη με ντομάτα San Marzano, καυτερό μέλι και μοτσαρέλα… Α.Σ.

The Foundry Suites Athens, Σαρρή 40, Ψυρρή, Τ/211-18.24.604

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή