18 συνταγές για τον Δεκαπενταύγουστο, το «Πάσχα του καλοκαιριού»

18 συνταγές για τον Δεκαπενταύγουστο, το «Πάσχα του καλοκαιριού»

Να ζήσουν οι Μαρίες, οι Δέσποινες κι οι Παναγιώτηδες, να στρώσουμε τραπέζια καλοκαιρινά με εδέσματα εορταστικά.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκορύφωμα της καλοκαιρινής νηστείας, και μιας από τις μεγαλύτερες νηστείες του χρόνου, ο Δεκαπενταύγουστος λέγεται αλλιώς «Πάσχα του καλοκαιριού» ή και «Μικρό Πάσχα». Πρώτο και καλύτερο στο τραπέζι μας, όπως και μετά από κάθε άλλη νηστεία, είναι το κρέας και κυρίως τα αμνοερίφια, πολλές φορές ψημένα στη σούβλα όπως ακριβώς γίνεται και το Πάσχα, μόνο που τα καλοκαιρινά ζώα είναι μεγαλύτερα σε ηλικία από τα ανοιξιάτικα σφαχτά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή