Μαρμελάδα σύκο γλυκανισάτη, με ούζο

Μαρμελάδα σύκο γλυκανισάτη, με ούζο

Τη σερβίρουμε στο ψωμί, ως συνοδευτικό σε μια πιατέλα με τυριά, στην επιφάνεια ενός δροσερού cheesecake αλλά και με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς

16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10′ προετοιμασία / 30′ μαγείρεμα / 12 ώρες αναμονή / Σύνολο: 12 ώρες και 40′

Υλικά

Μερίδες: 1.200 γρ

– 1 κιλό σύκα, κατά προτίμηση βασιλικά (με τη μοβ φλούδα), καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα

– 400 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική

– 40 γρ. ούζο

– 2 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή