Τα κάστανα είναι υλικό που αγαπά ιδιαίτερα η ορεινή κουζίνα της Αρκαδίας αλλά και η σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη, η οποία κατάγεται από την περιοχή − μεγάλωσε στα Βέρβενα. Εμείς τη σούπα τη δοκιμάσαμε με φρέσκες λεντινούλες (σιτάκε). Αν βρείτε φρέσκα άγρια μανιτάρια, το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!
- 30′ προετοιμασία
- 45′ μαγείρεμα
- Σύνολο: 1 ώρα και 15′
Υλικά
Μερίδες: 6
800 γρ. κάστανα, βρασμένα, καθαρισμένα και θρυμματισμένα (αγοράζουμε περίπου 1.200 γρ. ακαθάριστα ή προμηθευόμαστε έτοιμα καθαρισμένα και βρασμένα κάστανα σε αεροστεγή συσκευασία, που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
2 λίτρα δυνατός σπιτικός ζωμός κότας (ο ζωμός πρέπει να είναι δυνατός, με πλούσια γεύση, γιατί αλλιώς η σούπα μας θα βγει αρκετά γλυκιά)
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας, χωρίς τα «ποδαράκια» τους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό, για το σερβίρισμα
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο