Βελουτέ κάστανου με μανιτάρια

Βελουτέ κάστανου με μανιτάρια

Αυτή η πλούσια, βελούδινη σούπα κάστανου που στολίζεται με μανιτάρια είναι εξαιρετικό πρώτο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι, κάνει όμως κι ένα πιο απλό τραπέζι γιορτινό

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κάστανα είναι υλικό που αγαπά ιδιαίτερα η ορεινή κουζίνα της Αρκαδίας αλλά και η σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη, η οποία κατάγεται από την περιοχή − μεγάλωσε στα Βέρβενα. Εμείς τη σούπα τη δοκιμάσαμε με φρέσκες λεντινούλες (σιτάκε). Αν βρείτε φρέσκα άγρια μανιτάρια, το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

  • 30′ προετοιμασία
  • 45′ μαγείρεμα
  • Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 6

800 γρ. κάστανα, βρασμένα, καθαρισμένα και θρυμματισμένα (αγοράζουμε περίπου 1.200 γρ. ακαθάριστα ή προμηθευόμαστε έτοιμα καθαρισμένα και βρασμένα κάστανα σε αεροστεγή συσκευασία, που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)

2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ

2 λίτρα δυνατός σπιτικός ζωμός κότας (ο ζωμός πρέπει να είναι δυνατός, με πλούσια γεύση, γιατί αλλιώς η σούπα μας θα βγει αρκετά γλυκιά)

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας, χωρίς τα «ποδαράκια» τους, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

100 ml λευκό, ξηρό κρασί

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό, για το σερβίρισμα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή