Ιταλικό τσουρέκι γεμιστό με καρύδια (Gubana Friulana)

Ιταλικό τσουρέκι γεμιστό με καρύδια (Gubana Friulana)

Εορταστικό γεμιστό τσουρεκόψωμο από την περιοχή Friuli, στη Βόρεια Ιταλία. Είναι μαλακό, πλούσιο σε αλκοόλ, αρωματικό και με ενδιαφέρουσα υφή

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

50′ προετοιμασία, 50′ ψήσιμο, 1 ημέρα και 4 ώρες αναμονή

Σύνολο: 1 ημέρα και 5 ώρες και 40′

Υλικά

(Μερίδες: για φόρμα διαμ. 20 εκ.)

Για τη γέμιση

100 γρ. σταφίδες
κουτ. σούπας (30 ml) τσίπουρο + λίγο ακόμα, για τη γέμιση, αν χρειαστεί
70 γρ. ζάχαρη
150 γρ. καρύδια
40 γρ. κουκουνάρι
30 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο ακόμα σε κομματάκια , για το τέλος
80 γρ. μπισκότα τύπου αμαρέτι ή άλλα της αρεσκείας μας
ξύσμα από 1 λεμόνι
κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη ζύμη

50 ml φρέσκο πλήρες γάλα, χλιαρό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ. νωπή μαγιά
2 μεγάλα αυγά (το ένα το χωρίζουμε σε κρόκο και ασπράδι)
40 γρ. μέλι
60 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή