Εύκολη γαλοπούλα σε άλμη, ψημένη σε σακούλα ψησίματος

Εύκολη γαλοπούλα σε άλμη, ψημένη σε σακούλα ψησίματος

Μόνο η άλμη δίνει τόσο νόστιμο και ζουμερό ψαχνό μετά από πολύωρο ψήσιμο, ενώ με τη σακούλα ψησίματος μένει πεντανόστιμο ζουμάκι για τη σάλτσα

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  1 γαλοπούλα περίπου 4 κιλά, καλά καθαρισμένη (κρατάμε τα εντόσθια στην άκρη, για να τα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα)
  •  300 γρ. αλάτι
  •  150 γρ. ζάχαρη
  •  1 κουτ. σούπας πάπρικα, σε σκόνη
  •  3 δαφνόφυλλα
  •  1 μέτριο πορτοκάλι ακέρωτο, με τη φλούδα του, σε φέτες
  •  1 – 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
  •  1 μεγάλη σακούλα ψησίματος

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή