Πώς θα πετύχετε την πιο τραγανή κρούστα στο κοτόπουλο

Πώς θα πετύχετε την πιο τραγανή κρούστα στο κοτόπουλο

Αν και δεν εξασφαλίζει νοστιμιά στο ψαχνό του κοτόπουλου, η κρουστή, τραγανή, όμορφα ροδισμένη πέτσα είναι για πολλούς ζητούμενο

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όλους όσοι τρώνε την πέτσα, αυτές οι οδηγίες είναι ιδανικές, αφού σε μια «συνδυαστική» μπουκιά η σωστά ψημένη κρούστα θα χαρίσει νοστιμιά στο ψαχνό.

Η τέλεια κρούστα

  • Aλείφοντας το κοτόπουλο με λάδι ή βούτυρο και ψήνοντάς το στην κοτοπουλιέρα ή στη σχάρα του φούρνου στη λειτουργία του αέρα, εξασφαλίζουμε ομοιόμορφα ροδισμένη και τραγανή πέτσα.
  • Αν ψήσουμε το κοτόπουλο στο ταψί, επιλέγουμε κατ’ αρχάς τη λειτουργία του αέρα. Στο μέσον του ψησίματος αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο και το γυρίζουμε και πάλι στο τέλος, ώστε να ροδοψηθεί το στήθος. Κατά διαστήματα αλείφουμε το κοτόπουλο με ένα μακρύ πινέλο με ελαιόλαδο ή το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή