«Σουβλίτσες» Θεσσαλονίκης

Οι σουβλίτσες μοιάζουν με σουτζουκάκια, ελαφρώς πιο μακρόστενα, και ψήνονται σε ταψί με ρύζι. Όταν είναι έτοιμα, περιχύνονται με μια πλούσια κρέμα

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6

– 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από λάπα ή σπάλα)
– 1/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι
– 1/2 φλιτζάνι πάγος (τριμμένος στο μούλτι ή κοπανισμένος)
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
– 3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
– 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
– 1 αυγό
– 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού ή ούζο
– 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
– 2 φέτες ψωμιού (χωρίς κόρα), μουσκεμένες και στυμμένες (οι κλασικές σουβλίτσες δεν έχουν ψωμί και γίνονται σφιχτές · αν τις θέλουμε πιο αφράτες, τότε το βάζουμε)
– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
– λίγο αλεύρι
– 1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι (κατά προτίμηση Καρολίνα)

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή