Φακές σαλάτα, ένα πλήρες γεύμα

Φακές σαλάτα, ένα πλήρες γεύμα

Οι αμυλώδεις και αφράτοι κόκκοι της φακής είναι ιδανικοί για σαλάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πραγματικά μια ατελείωτη ποικιλία υλικών, ανάλογα με τα γούστα μας αλλά και την εποχή του χρόνου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χοντρές ή ψιλές φακές;

είναι πιο συνηθισμένο να χρησιμοποιούμε χοντρές φακές για τη σαλάτα, ίσως γιατί οι μεγάλοι και αφράτοι κόκκοι τους είναι πιο ευδιάκριτοι γευστικά αλλά και οπτικά, κάτι που φαίνεται πως είναι βασικό σε μια σαλάτα. ασφαλώς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψιλές.

Τις βράζουμε σε άφθονο νερό

Για να μπορούμε να τις στραγγίξουμε, χωρίς να υπάρχει φόβος μήπως πιουν το περισσότερο και χυλώσουν. Το ζητούμενο είναι οι ευδιάκριτοι κόκκοι.

Πόση ώρα βράζουμε;

Δεν χρειάζεται να ολοκληρώσουμε το βράσιμο όπως κάνουμε για τη σούπα, αφού θέλουμε να κρατάνε οι φακές στο δόντι, να γίνουν «αλντέντε». Σε γενικές γραμμές, αρκούν 30 – 35 λεπτά.

Αρωματίζουμε προαιρετικά

Αφού οι φακές σερβίρονται συνήθως με πολλά μυρωδικά και περιχύνονται με ντρέσινγκ ή κάποια σάλτσα. Αν θέλουμε πάντως, τις βράζουμε με ένα ολόκληρο, καθαρισμένο ξερό κρεμμύδι και 2 φύλλα δάφνης, τα οποία πετάμε στο τέλος.
Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες και μπορούμε είτε να τις μαρινάρουμε για λίγη ώρα με κάποιο υγρό και μυρωδάτο μείγμα είτε να τις σερβίρουμε αμέσως με τα υλικά που έχουμε επιλέξει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή