Κουνουπιδόσουπα με πράσα

Βουτυράτη με μεστή, γλυκιά γεύση και ελαφρώς ξηροκαρπάτη επίγευση είναι αυτή η σούπα – βάλσαμο για τον χειμώνα και το κρύο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η σούπα από κουνουπίδι και πράσα μάς ζεσταίνει για τα καλά και κλέβει για λίγο την παράσταση από τα κρεατικά σε ένα μεγάλο, γιορτινό γεύμα, αφού οι περισσότεροι αναζητούν ένα μπολάκι ακόμα.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κουνουπιδόσουπα με πράσα, σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και σοτάρουμε το κουνουπίδι και τα πράσα για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Με τη διαδικασία αυτή του σιγοκαβουρδίσματος η σούπα θα αποκτήσει απίστευτη γεύση.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό, το γάλα, τη μαντζουράνα, το ξύσμα (αν θέλουμε) και αλατοπίπερο, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για άλλα 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά.
  4. Την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει βελούδινη.
  5. Σερβίρουμε την κουνουπιδόσουπα ζεστή με λίγο ωμό λάδι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT