Σαρακοστή: 24 νηστίσιμες μακαρονάδες με θαλασσινά

Σαρακοστή: 24 νηστίσιμες μακαρονάδες με θαλασσινά

Πεντανόστιμες γαριδομακαρονάδες, παστίτσιο με χταπόδι, κουσκούς με όστρακα και βερμούτ, ριγκατόνι με ταραμά είναι μερικές από τις συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βασικοί κανόνες της νηστείας θυμίζουν έως έναν βαθμό τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, ενός από τους υγιεινότερους τύπους διατροφής στον κόσμο. Η αποχή από όλα τα ζωϊκά προϊόντα και η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και θαλασσινών συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ο αποκλεισμός όμως, βασικών ομάδων τροφίμων (γαλακτοκομικών, ψαριών και κρέατος) από το διαιτολόγιο αυξάνει την πιθανότητα έλλειψης βασικών θρεπτικών συστατικών με σημαντικότερο τις πρωτεΐνες. Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης είναι υπεύθυνη για την ομαλή ανάπτυξη και τη διατήρηση του μυϊκού ιστού. Εναλλακτικές πηγές πρόσληψης πρωτεϊνών είναι τα θαλασσινά που αποτελούν πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ανάλογης με εκείνη του κρέατος, ενώ παράλληλα προσφέρουν ποσότητες σιδήρου και βιταμίνης Β12.

Ένας απολαυστικός τρόπος για να φάμε θαλασσινά είναι να τα μαγειρέψουμε με ζυμαρικά, φαντασία να έχουμε και διάθεση να πειραματιστούμε. Για παράδειγμα, τα σπαγγέτι μπορούν να μεταφορφωθούν σε μία πεντανόστιμη και γρήγορη γαριδομακαρονάδα, τα χοντρά μακαρόνια σε ένα πρωτότυπο νηστίσιμο παστίτσιο με «μπολονέζ» χταποδιού και το κουσκούς σε ένα γευστικό πιάτο με κυδώνια και βερμούτ.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή