Σκορδαλιά με πατάτα που συνοδεύει τον τηγανητό μπακαλιάρο και περιέχει οπωσδήποτε ζουμί από το ψάρι. Σερβίρεται ζεστή σε βαθιά πιάτα, με τον μπακαλιάρο από πάνω. Αν δεν έχετε γουδί, περάστε τις πατάτες ζεστές από το μύλο των λαχανικών και δουλέψτε τες μετά με κουτάλα.
Υλικά
Μερίδες: 4 – 6
Για τον μπακαλιάρο
-1 μεγάλο φύλλο μπακαλιάρου, πλυμένο πολύ καλά, κομμένο σε μέτρια κομμάτια και ξαλμυρισμένο (αλλάζουμε 4 – 5 φορές το νερό)
-αλεύρι για το πανάρισμα
-λάδι για το τηγάνισμα
Για την σκορδαλιά
-1 κιλό πατάτες
-3 – 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
-1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-χυμός 1 λεμονιού
-αλάτι
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr