Άπειρες οι εκδοχές της μυρωδάτης, καταπραϋντικής σούπας που κάθε χρόνο ανυπομονούμε να φάμε το βράδυ της Ανάστασης. Παραδοσιακή, κλασική, με συκωταριά ή χωρίς, με τραχανά, με μαρούλια ή με σπαράγγια αλλά και χορτοφαγική, vegan ακόμα και με κοτόπουλο ή μοσχάρι –για όλους υπάρχει μια ταιριαστή μαγειρίτσα. Απαραίτητο πιάτο για το βράδυ που λήγει η νηστεία της Σαρακοστής ή του Μεγαλοβδόμαδου, «στολισμένο» με πλήθος μυριστικών της άνοιξης, προετοιμάζει ομαλά τον οργανισμό μας να δεχθεί τον οβελία και τους λαχταριστούς κρεομεζέδες της επόμενης ημέρας, της Κυριακής του Πάσχα.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από τη 15η μέρα ρωσικής εισβολής
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr