Ψαρόσουπα (με κεφάλι ψαριού) αυγολέμονο με σπανάκι και σύγκλινο

Ψαρόσουπα (με κεφάλι ψαριού) αυγολέμονο με σπανάκι και σύγκλινο

Μια ξεχωριστή ψαροχορτόσουπα που αποκτά ιδιαίτερο βάθος με την προσθήκη του σύγκλινου

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μην το φοβηθείτε το σύγκλινο σε αυτή τη συνταγή. Δίνει μια πικάντικη νοστιμιά στην ψαροχορτόσουπα, ένα ιδιαίτερο βάθος. Πρωτότυπη, ξεχωριστή αλλά όχι με γεύση που ξενίζει.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 κεφάλι από ένα μεγάλο ψάρι της εποχής, όπως σφυρίδα, στήρα κ.α. (παραδοσιακά στις ψαρόσουπες με κεφάλι ψαριού έβαζαν ροφού που πλέον όμως είναι απειλούμενο είδος)
  •  1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  •  1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  •  5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  700 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  •  6-7 κλωνάρια μάραθο, ψιλοκομμένο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή