Αγκινάρες με αρακά, κουκιά και μάραθο

Αγκινάρες με αρακά, κουκιά και μάραθο

Όλα τα καλά της άνοιξης -αγκινάρες, αρακάς και τρυφερά κουκιά- χωράνε σε αυτό το εξαίσιο λαδερό, με την υπογραφή του Περικλή Κοσκινά.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

30′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις αγκινάρες με αρακά, κουκιά και μάραθο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κουκιά, τον αρακά, τις πατάτες, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Πότε πότε σείουμε την κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μάραθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ωμό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή