Διαδικασία
Για το ρύζι
- Για να φτιάξουμε τα arancini, τις παναρισμένες κροκέτες ρυζιού: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του να αρχίσουν να γυαλίζουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας μια δόση ζεστού ζωμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μερικές φορές, ώσπου να απορροφηθεί από το ρύζι.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία, προσθέτοντας σταδιακά ζωμό κάθε φορά που απορροφάται, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα, ώσπου το ρύζι να μαλακώσει, να χυλώσει και να μην απορροφά άλλο ζωμό. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 – 25 λεπτά.
Για το μείγμα
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το σαφράν, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, τα τυριά και τέλος τα 2 αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες, σε μέγεθος καρυδιού.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr