Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Tα γιουβαρλάκια στην πιο ωραία εκτέλεσή τους, με αυγολέμονο, μυρωδικά και λίγα φλέικς μαύρης τρούφας. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο, αντιπροσωπευτικό της comfort κουζίνας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, ξεκινάμε μουσκεύοντας το ρύζι για 5 λεπτά σε ένα μπολ με άφθονο κρύο νερό. Το στραγγίζουμε και το χωρίζουμε σε δύο μέρη: 250 γρ. για τον κιμά και 70 γρ. για τη σούπα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα 250 γρ. ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά τα υλικά σε ομοιογενή μάζα. Πλάθουμε γιουβαρλάκια με μέγεθος όσο ένα καρύδι.
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μυρωδικών και τη δάφνη για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τακτοποιούμε πάνω τους τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά με κλειστή κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε τα 70 γρ. ρύζι και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή