Ιούνιος: Ποια προϊόντα είναι τώρα στην εποχή τους

Ιούνιος: Ποια προϊόντα είναι τώρα στην εποχή τους

Θερινά κηπευτικά και φρούτα που είναι τώρα στα καλύτερά τους. Επίσης, ψάρια και θαλασσινά που είναι στον καιρό τους

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι! Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν θυμίζουν καλοκαίρι τα υπαίθρια θερινά φρούτα και λαχανικά είναι εδώ για να μας ανεβάσουν τη διάθεση και να γεμίσουν το καλάθι μας με φρέσκα καλούδια. Τα χρησιμοποιούμε στις μαγειρικές μας ή τα τρώμε ωμά τώρα που είναι γλυκά και ζουμερά.

Λαχανικά

Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού η αφθονία σε υπαίθρια κηπευτικά είναι μεγάλη: αγγούρια, γλιστρίδα, κολοκύθια, μελιτζάνες (εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες είναι οι λευκές σαντορινιές, οι Λαγκαδά, οι Αργίτικες και οι Τσακώνικες), ντομάτες, πιπεριές, φασολάκια. Και ακόμη, αρωματικά βότανα όπως βασιλικός, κάρδαμο και μάραθος, ενώ προς το τέλος του μήνα βρίσκουμε σε πάγκους λαϊκής και φρέσκια κάππαρη για να την κάνουμε τουρσί.

Επίσης, αυτή την εποχή υπάρχουν καρότα, παντζάρια, ραδίκια, ραπανάκια, σαλάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκα σκόρδα. Βρίσκουμε και τον τελευταίο αρακά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή