Κουλούρι Θεσσαλονίκης, το εύκολο σνακ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, το εύκολο σνακ

Το πιο διάσημο κουλούρι στην Ελλάδα, σουσαμένιο και τραγανό είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Το ιδανικό σνακ για το σχολείο και το γραφείο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, αποβραδίς διαλύουμε σε ένα μπολ τη μισή μαγιά σε 100 ml από το νερό και 2 κουταλιές από το λάδι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Θέλουμε να ξινίσει λίγο η μαγιά.
  3. Την επομένη, κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη μαγιά και αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Βάζουμε στο μίξερ (ή σε ένα μεγάλο μπολ) το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε τις δύο μαγιές και το υπόλοιπο νερό και λάδι.
  6. Ζυμώνουμε με το γάντζο (ή με τα χέρια) μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή (περίπου 10 λεπτά).
  7. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  9. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια περίπου 40 γρ. και κάθε μπαλάκι σε κουλούρι.
  10. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή