Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, αποβραδίς διαλύουμε σε ένα μπολ τη μισή μαγιά σε 100 ml από το νερό και 2 κουταλιές από το λάδι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου.
- Θέλουμε να ξινίσει λίγο η μαγιά.
- Την επομένη, κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη μαγιά και αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε στο μίξερ (ή σε ένα μεγάλο μπολ) το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις δύο μαγιές και το υπόλοιπο νερό και λάδι.
- Ζυμώνουμε με το γάντζο (ή με τα χέρια) μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή (περίπου 10 λεπτά).
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια περίπου 40 γρ. και κάθε μπαλάκι σε κουλούρι.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr