Παγωτό στο σπίτι: 22 συνταγές με ή χωρίς παγωτομηχανή!

Παγωτό στο σπίτι: 22 συνταγές με ή χωρίς παγωτομηχανή!

Το καλοκαίρι έφτασε (επιτέλους!) και εμείς το γιορτάζουμε φτιάχνοντας παγωτά στο σπίτι. Ετοιμάζουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις, με ελεγμένα υλικά της αρεσκείας μας και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για σούπερ κρεμώδη παγωτά ακόμη και χωρίς παγωτομηχανή.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παγωτό είναι το πιο ωραίο, απλό και υγιεινό γλυκό. Παρασκευάζεται με βάση το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό) και ό,τι άλλο προσθέσουμε για να δώσουμε γεύση π.χ. σοκολάτα, κακάο, ξηρούς καρπούς, φρούτα κ.ά. Το μείγμα αυτό στη συνέχεια παγώνει και ταυτόχρονα αναδεύεται ώστε να ενσωματωθεί αέρας και να αποκτήσει αφράτη υφή. Παράλληλα, με το ανακάτεμα εμποδίζουμε τον σχηματισμό μεγάλων κρυστάλλων νερού, που θα χαλάσουν την ωραία υφή του παγωτού. Η διαδικασία παγώματος-ανάδευσης είναι πιο εύκολο να γίνει με μια παγωτομηχανή, αλλά μπορεί να γίνει και με πάγωμα του μείγματος στην κατάψυξη και χτύπημα στο χέρι ανά τακτά διαστήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή