Το παγωτό είναι το πιο ωραίο, απλό και υγιεινό γλυκό. Παρασκευάζεται με βάση το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό) και ό,τι άλλο προσθέσουμε για να δώσουμε γεύση π.χ. σοκολάτα, κακάο, ξηρούς καρπούς, φρούτα κ.ά. Το μείγμα αυτό στη συνέχεια παγώνει και ταυτόχρονα αναδεύεται ώστε να ενσωματωθεί αέρας και να αποκτήσει αφράτη υφή. Παράλληλα, με το ανακάτεμα εμποδίζουμε τον σχηματισμό μεγάλων κρυστάλλων νερού, που θα χαλάσουν την ωραία υφή του παγωτού. Η διαδικασία παγώματος-ανάδευσης είναι πιο εύκολο να γίνει με μια παγωτομηχανή, αλλά μπορεί να γίνει και με πάγωμα του μείγματος στην κατάψυξη και χτύπημα στο χέρι ανά τακτά διαστήματα.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr