Κολοκυθοανθοί ή κολοκυθοκορφάδες; Και τα δύο, σε 10 συνταγές!

Κολοκυθοανθοί ή κολοκυθοκορφάδες; Και τα δύο, σε 10 συνταγές!

Η κολοκυθιά εκτός από κολοκυθάκια μάς δίνει και τους ανθούς της, που είναι δύο ειδών -τα κολοκυθολούλουδα κι οι κολοκυθοκορφάδες- και μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους σε όλη την Ελλάδα.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από το κολοκύθι, η κολοκυθιά μάς δίνει και τους δύο ειδών ανθούς της. Αυτοί που βγαίνουν από το ίδιο το κολοκυθάκι και λέγονται κολοκυθοκορφάδες και αυτοί που βγαίνουν από το κοτσάνι και είναι οι κολοκυθοανθοί. Οι κολοκυθοκορφάδες συνήθως τηγανίζονται με χυλό αλευριού, ενώ οι κολοκυθοανθοί γεμίζονται και γίνονται στην κατσαρόλα ή στον φούρνο. Οι κολοκυθοανθοί είναι από τα νοστιμότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Μπαίνουν σε αναρίθμητα καλοκαιρινά πιάτα: σε τουρλού, στα γεμιστά, στα τσιγαριστά χόρτα και σε υπέροχες χορτόπιτες με βλίτα και άλλα εποχικά υλικά. Μόνοι τους οι ανθοί γίνονται γεμιστοί, κυρίως με ρύζι, στον φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμη και πανέ στο τηγάνι. Είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο που συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας με λιγοστές παραλλαγές, από τα νησιά και τα παραθαλάσσια μέρη μέχρι τα ορεινά χωριά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή