Φρούτα στις σαλάτες, φρούτα και στο φαγητό: 23 συνταγές άκρως καλοκαιρινές

Φρούτα στις σαλάτες, φρούτα και στο φαγητό: 23 συνταγές άκρως καλοκαιρινές

Τα καλοκαιρινά φρούτα τρυπώνουν στις σαλάτες, μελώνουν στα τηγάνια, σιγομαγειρεύονται στην κατσαρόλα και γεμίζουν γλύκα κι άρωμα το τραπέζι.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όχι ότι θα πούμε όχι σε μια τάρτα, μια κρέμα ή ένα σορμπέ. Αλλά τα ζουμερά καλοκαιρινά φρούτα δεν είναι μόνο για γλυκό. Δίνουν χρώμα γεύση, άρωμα και έξτρα φρεσκάδα στις σαλάτες και σε βοηθούν να σκαρώσεις στα γρήγορα έναν κρύο μεζέ. Το καρπούζι, λόγου χάρη, δένει φανταστικά με τις ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες στη χωριάτικη, ενώ γίνεται κι ένα τέλειο λαδολέμονο. Μερικές φέτες ροδάκινου ή μερικές ρώγες σταφύλι δίνουν δροσάτη γλύκα στα πράσινα σαλατικά.  Μπορούν να συνδυαστούν με αλλαντικά – το πεπόνι με προσούτο που τόσο αγαπούν οι Ιταλοί είναι κλασική περίπτωση, αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη συνδυασμοί που λειτουργούν εξίσου καλά. Και τις μέρες που η θερμοκρασία παίρνει για τα καλά την ανιούσα, γίνονται κρύες σούπες και μας δροσίζουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή