Ντολμαδάκια με κολοκυθοανθούς και αμπελόφυλλα, με ένα νόστιμο κόλπο

Ντολμαδάκια με κολοκυθοανθούς και αμπελόφυλλα, με ένα νόστιμο κόλπο

Μελωμένα γεμιστά του θέρους, με λασιθιώτικη συνταγή, από τις πιο ενδιαφέρουσες και νόστιμες που έχουμε δοκιμάσει.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παλαιότερο καφενείο στο χωριό Τουρλωτή στο Λασίθι, είναι αυτό του Κωτσόβολου. Το άνοιξε πριν από 150 χρόνια ο Νικόλαος Βοβατζάκης, στη συνέχεια το δούλεψε ο γιός του Γιάννης, και αργότερα, το 1961, το ανέλαβε ο δικός του γιός, ο Κωστής ή Κωτσόβολος, μαζί με τη γυναίκα του την Ερμιόνη. Από τότε που έχασε τον Κωστή της, η κυρά Ερμιόνη το λειτουργεί μόνη της, και τα τελευταία χρόνια τη βοηθά και η κόρη της η Γιάννα.

Η κυρά Ερμιόνη είναι μια χρυσοχέρα μαγείρισσα, έμπειρη και καταφερτζού, που ό,τι και να μας ετοίμασε γλείφαμε τα δάχτυλά μας. Για να της πετύχουν τα ντολμαδάκια, κάνει τα κόλπα της. Αντί για αμπελόφυλλα, στρώνει ροδέλες από πατάτες στον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσουν οι ντολμάδες. Με άλλη μια στρώση από πατάτες τούς καλύπτει, για να τους βαστάει στη θέση τους και να μην ανοίξουν στο μαγείρεμα. «Πιάτο δεν χρειάζεται να βάλετε, αρκούν οι πατάτες, κι έτσι δεν μαυρίζουν κιόλας οι ντολμάδες. Άλλωστε, θα τα μαγειρέψουμε και σε χαμηλή φωτιά, πού να πάνε, δεν κουνιούνται απ’ τη θέση τους». 

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή