Πίτα σαν σφακιανή, με σκορδάτη γέμιση τυριού

Πίτα σαν σφακιανή, με σκορδάτη γέμιση τυριού

Αυτή η λεπτή πιτούλα μοιάζει με τη σφακιανή, αλλά έχει γεύση αλλιώτικη: γεμιστή με γραβιέρα, παρμεζάνα και σκόρδο, είναι ένας πολύ ωραίος κρητικός μεζές νέας κοπής.

19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα πιτάκια και τα καλιτσούνια που σερβίρει ο Νίκος Αναστασάκης στο καφενείο του στο χωριό Κούφη Ρεθύμνου τα φτιάχνει μόνος του. Αυτή η πιτούλα, λεπτή όπως η σφακιανή, είναι μια δική του ιδέα, με ζύμη των καλιτσουνιών αλλά με γέμιση δικής του έμπνευσης, που περιέχει και παρμεζάνα – η μοναδική ξενική «εισβολή» στο αυθεντικά κρητικό μεζεδολόγιό του.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρόνομο

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή