Όλα τα πιτάκια και τα καλιτσούνια που σερβίρει ο Νίκος Αναστασάκης στο καφενείο του στο χωριό Κούφη Ρεθύμνου τα φτιάχνει μόνος του. Αυτή η πιτούλα, λεπτή όπως η σφακιανή, είναι μια δική του ιδέα, με ζύμη των καλιτσουνιών αλλά με γέμιση δικής του έμπνευσης, που περιέχει και παρμεζάνα – η μοναδική ξενική «εισβολή» στο αυθεντικά κρητικό μεζεδολόγιό του.
Πίτα σαν σφακιανή, με σκορδάτη γέμιση τυριού
Αυτή η λεπτή πιτούλα μοιάζει με τη σφακιανή, αλλά έχει γεύση αλλιώτικη: γεμιστή με γραβιέρα, παρμεζάνα και σκόρδο, είναι ένας πολύ ωραίος κρητικός μεζές νέας κοπής.
19" χρόνος ανάγνωσης