Η Χαλκιδική, παρά τις προκλήσεις της φετινής σεζόν, που οφείλονται κυρίως στην υποτονική κίνηση μέχρι τέλη Ιουνίου και στη δυσκολία εύρεσης προσωπικού, συνεχίζει σταθερά να αναβαθμίζει τη γαστρονομική της σκηνή. Σε αυτή την προσπάθεια μπροστάρηδες είναι οι παραδοσιακοί παίχτες, που αναζητούν επίμονα νέες εμπειρίες και καινούργιες γεύσεις, και κάποιοι τολμηροί επιχειρηματίες που δεν διστάζουν να δραστηριοποιηθούν σε παραδοσιακά αφιλόξενα μέρη για καλό φαγητό, όπως το Πολύχρονο. Γενικότερα, η πιο ουσιαστική εξέλιξη που παρατηρήθηκε φέτος, είναι η ανάπτυξη της προ του Άθω περιοχής. Ο τόπος αυτός, άγνωστος σε πολλούς, διαθέτει μεγάλη παραγωγή τυριού, οι κόλποι του είναι γεμάτοι ψάρια, και τα σπίτια του κρύβουν ανεξερεύνητες συνταγές. Στο αφιέρωμά μας, παρουσιάζουμε 14 μαγαζιά, που το καθένα με τον δικό του τρόπο, συμβάλλει στο πλούσιο γαστρονομικό παζλ της Χαλκιδικής. Ένα από τα πιο πλούσια της χώρας.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο