Κεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσι

Κεφτεδάκια κοκκινιστά και γιουβέτσι, τα δύο αγαπημένα πιάτα γίνονται ένα! Μια συνταγή χορταστική, καταπραϋντική, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφτεδάκια κοκκινιστά και γιουβέτσι, τα δύο αγαπημένα πιάτα γίνονται ένα! Μια συνταγή χορταστική, καταπραϋντική, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το γιουβέτσι

  •  250 γρ. κριθαράκι χοντρό

Για τα κεφτεδάκια

  •  600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  •  1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  3 φέτες λευκό ψωμί, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  •  1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  •  1 κουτ. σούπας σουμάκ (ξινούτσικο και αρωματικό μπαχαρικό – σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •  1/2 -1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
  •  800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, χτυπημένα ελάχιστα στον πολυκόφτη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT