Κεφτεδάκια κοκκινιστά και γιουβέτσι, τα δύο αγαπημένα πιάτα γίνονται ένα! Μια συνταγή χορταστική, καταπραϋντική, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Για το γιουβέτσι
- 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
Για τα κεφτεδάκια
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3 φέτες λευκό ψωμί, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας σουμάκ (ξινούτσικο και αρωματικό μπαχαρικό – σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 -1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
- 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, χτυπημένα ελάχιστα στον πολυκόφτη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο