Fishkardo και Tra Due: Η Κεφαλονιά υποδέχεται τον Λευτέρη Λαζάρου

Fishkardo και Tra Due: Η Κεφαλονιά υποδέχεται τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο Λευτέρης Λαζάρου βάζει την υπογραφή του στο μενού δύο fine dining εστιατορίων στο Φισκάρδο και τώρα έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους να ταξιδέψουμε στην Κεφαλλονιά.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Φισκάρδο, το παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό της βόρειας Κεφαλονιάς, χωμένο σε ένα από τα πιο όμορφα Ιόνια φιόρδ, δύο νέα fine dining εστιατόρια άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό, προσφέροντας τα εκλεπτυσμένα μενού που επιμελήθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου. Η ιδέα ανήκε σε έναν από τους επιφανείς Κεφαλονίτες που αγαπούν ιδιαίτερα τον τόπο τους – ποιος Κεφαλονίτης άλλωστε δεν καμαρώνει για το νησί του; Επέλεξε δύο κτίρια σε καίρια σημεία του χωριού: για το Fishkardo, ένα κτίριο ακριβώς μπροστά στη μαρίνα όπου δένουν τα σκάφη αναψυχής, και για το ιταλικό Tra Due ένα πέτρινο κτίσμα λίγες δεκάδες μέτρα πιο μακριά, στην πλατεία Καββαδία. Ήταν εξαρχής στη σκέψη του να προτείνει στον Λευτέρη Λαζάρου να αναλάβει την έμπνευση και σύνθεση των μενού και το αποτέλεσμα ασφαλώς τον δικαίωσε. Κι όπως λέει ο σεφ, «η ίδια η Κεφαλονιά με επέλεξε».

Με αφορμή λοιπόν το άνοιγμα των δύο αυτών εστιατορίων, προσκληθήκαμε για ένα τριήμερο γνωριμίας τόσο με τις γεύσεις τους όσο και με την κεφαλονίτικη αύρα και ομορφιά. Ξεναγηθήκαμε γενναιόδωρα στα πιο όμορφα μέρη του βορρά του νησιού, γνωρίσαμε απάτητες, κατάλευκες παραλίες με τιρκουάζ νερά, περπατήσαμε κάτω από τις σκιερές ρομπόλες και γευθήκαμε από πρώτο χέρι την αλέγρα ιόνια φιλοξενία. Ένας συνδυασμός εμπειριών που μένει αξέχαστος σε κάθε περίπτωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT