Το απόλυτο κοκκινιστό μοσχάρι

Αυτό το μοσχαράκι σιγομαγειρεύεται με μελωμένα κρεμμύδια και ολόγλυκα ντοματίνια για πάνω από 2 ώρες και κοκκινίζει με άφθονες ζουμερές, ώριμες ντομάτες. Είναι το απόλυτο κοκκινιστό του καλοκαιριού.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το μοσχαράκι σιγομαγειρεύεται με μελωμένα κρεμμύδια και ολόγλυκα ντοματίνια για πάνω από 2 ώρες και κοκκινίζει με άφθονες ζουμερές, ώριμες ντομάτες. Είναι το απόλυτο κοκκινιστό του καλοκαιριού.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  200 γρ. κίτρινα ντοματίνια
  •  1.200 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  •  1.000 γρ. μοσχαρίσια σπαλομίτα (το ζουμερό, τρυφερό νουά της σπάλας, που σιγοψήνεται και μελώνει θαυμάσια), σε κομμάτια των 3 εκ., σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  •  2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  •  2 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  •  1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  5 κόκκοι μπαχάρι
  •  1 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος
  •  1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη και καθαρισμένη
  •  400 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου ή νερό
  •  4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  •  τα φύλλα από 5 κλωνάρια δυόσμο + 5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT