Αυτό το μοσχαράκι σιγομαγειρεύεται με μελωμένα κρεμμύδια και ολόγλυκα ντοματίνια για πάνω από 2 ώρες και κοκκινίζει με άφθονες ζουμερές, ώριμες ντομάτες. Είναι το απόλυτο κοκκινιστό του καλοκαιριού.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 200 γρ. κίτρινα ντοματίνια
- 1.200 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1.000 γρ. μοσχαρίσια σπαλομίτα (το ζουμερό, τρυφερό νουά της σπάλας, που σιγοψήνεται και μελώνει θαυμάσια), σε κομμάτια των 3 εκ., σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 1 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος
- 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη και καθαρισμένη
- 400 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου ή νερό
- 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- τα φύλλα από 5 κλωνάρια δυόσμο + 5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο