Το καφενείο του λυράρη, τραγουδιστή και αγρότη Αλέξανδρου Παπαδάκη στον Άρδακτο

Το καφενείο του λυράρη, τραγουδιστή και αγρότη Αλέξανδρου Παπαδάκη στον Άρδακτο

Ο λυράρης Αλέξανδρος Παπαδάκης έδωσε ξανά ζωή σε ένα καφενείο εκατό ετών στο Ρέθυμνο όπου σερβίρει σπιτικούς μεζέδες, ζεστό τυροζούλι ημέρας και μονοποικιλιακή ρακή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξέρετε τι είναι να έχεις περάσει ώρα μέσα στο αυτοκίνητο, μετά από χιλιόμετρα με ανεβοκατεβάσματα και στροφές μέσα στον καλοκαιριάτικο ήλιο, και ξαφνικά να βρεθείς σε ένα δροσερό καφενεδάκι και να σε υποδέχονται με ελληνικό καφέ και λουκούμι; Ευτυχία! Έτσι μας καλωσόρισε ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, με πλατύ χαμόγελο, δυνατή χειραψία και φωνή βροντερή, ευγενική και εγκάρδια. Νέος άνθρωπος ο Αλέξανδρος, αλλά μερακλής και με ξεκάθαρη σκέψη, παράτησε πριν από χρόνια την Αθήνα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, και επέστρεψε στα πατρικά του χώματα, στον Άρδακτο Ρεθύμνου. Εδώ έστησε τη φαμίλια του και μεγαλώνει τα τρία κοπέλια του, μαζί με τη γυναίκα του Μαρίνα.

Κτηνοτρόφος και αγρότης στο επάγγελμα, λυράρης περίφημος και τραγουδιστής, αποφάσισε να ανοίξει ξανά ένα παλιό καφενείο στο χωριό του, ηλικίας 100 ετών, εγκαταλελειμμένο και έρημο. Και τον μακαρίζουν όλοι στον Άρδακτο των 37 κατοίκων, ένα από τα χωριά που ερημώνουν, αφού κατάφερε να του δώσει λίγη ζωή και ένα στέκι για κάθε ηλικία, όχι μόνο του χωριού του, αλλά και των γύρω χωριών. Μέχρι και παρέες από το Ρέθυμνο έρχονται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT