Κοτόπουλο μπάρμπεκιου, με γλυκόξινο γλάσο

Κοτόπουλο μπάρμπεκιου, με γλυκόξινο γλάσο

Μια σκούρα, λαμπερή κρούστα αποκτά το κοτόπουλο όσο ψήνεται στο μπάρμπεκιου. Εκτός από το γλυκόξινο γλάσο, το νοστιμεύουμε και με μια σάλτσα γιαουρτιού (raita) που φτιάχνουμε για συνοδεία.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σκούρα, λαμπερή κρούστα αποκτά το κοτόπουλο όσο ψήνεται στο μπάρμπεκιου. Εκτός από το γλυκόξινο γλάσο, το νοστιμεύουμε και με μια σάλτσα γιαουρτιού (raita) που φτιάχνουμε για συνοδεία.

Υλικά

Μερίδες: 5

  •  5 μπούτια κοτόπουλου, με το δέρμα
  •  450 ml σάλτσα BBQ του εμπορίου

Για το άλειμμα

  •  15 ml ελαιόλαδο
  •  2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  •  1 κουτ. σούπας αλάτι
  •  1 κουτ. σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη (αυτή που μοιάζει με βρεγμένη άμμο)
  •  2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  •  1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη

Για τη σάλτσα raita

  •  600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •  1 μικρό μάτσο φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  •  50 γρ. φρέσκα φύλλα μέντας (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
  •  χυμός από 1 λάιμ
  •  1 κουτ. γλυκού γκαράμ μασαλά (ινδικό μείγμα μπαχαρικών – σε μπαχαράδικα)
  •  αλάτι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT