Μετόχι, Εβρος: ξανανοίγει μετά τη φωτιά με ένα μενού -ύμνο στην τοπική κουζίνα

Μετόχι, Εβρος: ξανανοίγει μετά τη φωτιά με ένα μενού -ύμνο στην τοπική κουζίνα

Παρά τις καταστροφές, το εστιατόριο στάθηκε στα πόδια του κι ο Γιώργος Χρυσανίδης ξαναμπήκε στην κουζίνα. Με ντόπιες, εποχικές πρώτες ύλες και πολύ μεράκι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δοκίμασα πρώτη φορά τα πιάτα που σερβίρει το Μετόχι την περασμένη την άνοιξη και θυμάμαι ακόμη τη νοστιμιά τους. Ο σεφ Γιώργος Χρυσανίδης, γέννημα του Εβρου, από τα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, κάνει σπουδαία δουλειά με τις ντόπιες πρώτες ύλες, διαλεγμένες σχεδόν εξολοκλήρου από τον νομό.

Το Μετόχι πέρασε μεγάλες περιπέτειες τον Αύγουστο, αφού η πυρκαγιά που κατέκαψε σχεδόν τον μισό νομό προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές στο εστιατόριο – ο ίδιος ο Γιώργος, μαζί με τον ηλικιωμένο πατέρα του, αναγκάστηκαν να πέσουν στην πισίνα του εστιατορίου για να γλιτώσουν από τις φλόγες! Φλόγες που κατέστρεψαν όλους τους εξωτερικούς χώρους και το δάσος γύρω από το μαγαζί, αλλά και πολύ μεγάλο μέρος του εξοπλισμού. Ο Γιώργος Χρυσανίδης ωστόσο δεν το έβαλε κάτω: με την ομάδα του εστιατορίου, με πείσμα και αποφασιστικότητα, κατάφερε να ανοίξει ξανά το μαγαζί σε μόλις μία εβδομάδα μετά το πέρασμα της φωτιάς, σερβίροντας για λίγες ακόμη ημέρες το καλοκαιρινό μενού. Το μαγαζί λαβώθηκε αλλά στάθηκε στα πόδια του. Σήμερα, μετά από μεγάλο προσωπικό αγώνα, το Μετόχι ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στα μέσα Οκτωβρίου και υποδέχεται παλιούς και νέους θαμώνες με το χειμωνιάτικο, πλέον, μενού-ύμνο στην παραδοσιακή κουζίνα του τόπου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT