Οινομαγειρέματα στη Νάουσα: σπεσιαλιτέ τους ό,τι είναι της εποχής

Οινομαγειρέματα στη Νάουσα: σπεσιαλιτέ τους ό,τι είναι της εποχής

Μανιτάρια του βουνού και ηρωικό Ξινόμαυρο στο αγαπημένο εστιατόριο των Ναουσαίων.

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν τον πήρα τηλέφωνο για να κρατήσω τραπέζι η κλήση μου προωθήθηκε. Αργότερα που ξανακάλεσα και τον πέτυχα μου εξήγησε ότι ήταν στο βουνό για μανιτάρια. «Ήταν μια εκπληκτική μέρα, μας έκανε το χατίρι και έχουμε γυρίσει με τέσσερεις κλούβες βασιλομανίταρα» μου είπε ευχαριστημένος και μου έστειλε φωτογραφία με τα θηράματά του στο viber. Ο Δημήτρης Ταβουλάρης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Οινομαγειρέματα στο κέντρο της Νάουσας, λατρεύει το βουνό, και περνάει τις ώρες του μέσα στα δάση με τα νοτισμένα χώματα να μαζεύει πότε βότανα και πότε χόρτα, κι όταν βγαίνουν μανιτάρια συλλέγει ό,τι είναι της εποχής: λακτάριους, κανθαρέλους, ελαφίσια, πρόβεια, χτένια, νεραντζάκια.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή