Το ιδανικό κλείσιμο ενός θαυμάσιου γεύματος, δεν είναι άλλο από μια αυθεντική γαλλική μους σοκολάτα, με αρώματα από πορτοκάλι και κονιάκ. Το ετοίμασε μια θρυλική οικοδέσποινα, η Μάρω Πρεβελάκη που άνοιξε το σπίτι της και μας έκανε το τραπέζι.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη μους σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το κονιάκ σε μπεν μαρί (δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), ανακατεύοντας τακτικά.
- Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη μαρμελάδα νεράντζι μέχρι να αφρατέψουν.
- Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα χτυπητήρια του μίξερ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να πάρει την υφή πυκνού γιαουρτιού
- Την προσθέτουμε σε δόσεις στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), με μεγάλες κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της…
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr